WSN-directeur heeft gezegd dat ze stichting niet erkent als gesprekspartner

Bewoners starten petitie tegen sloop ‘arbeidersparadijsje’

NaarderNieuws Extra 2 februari 2022

De Stichting Mooi Tuindorp Keverdijk is een petitie gestart tegen de sloop van de huizen op de Huibert van Eijkenstraat in Naarden. Deze zal worden aangeboden aan Woningstichting Naarden (WSN), die de huizen - op een enkele na - wil slopen om er nieuwbouw neer te zetten.

De petitie is een reactie op de plannen van Woningstichting Naarden, die op een bijeenkomst met de bewonerscommissie op 16 december jl. werden gepresenteerd. Van de verschillende plannen, die voor de straat zijn ontwikkeld, geeft WSN de voorkeur aan een variant waarin de meeste huizen worden gesloopt. 

De bewoners, verenigd in de Stichting Mooi Tuindorp Keverdijk, hadden van tevoren afgesproken niet op de plannen in te gaan, maar deze eerst te bestuderen om tot een gezamenlijke reactie te komen. De petitie is daar het resultaat van. Deze is inmiddels al 232 keer ondertekend.

‘Maar dat is nogal raar, want deze wordt wel door 98 procent van de bewoners ondersteund’

“Het duurde even om alle bewoners van de plannen van WSN op de hoogte te stellen en te inventariseren wat men daarvan vindt”, zegt voorzitter Swaan Barten van de stichting Mooi Tuindorp Keverdijk. De stichting strijdt voor het behoud van het ‘arbeidersparadijsje’, zoals ze het buurtje noemt. “Directeur Lilian Verheul heeft gezegd dat ze de stichting niet erkent als gesprekspartner”, aldus Swaan-Barten. “Maar dat is nogal raar, want deze wordt wel door 98 procent van de bewoners ondersteund.” 

‘Sloop is een historische fout’ en ‘een beschaafd mens vernietigt zijn geschiedenis niet’ valt te lezen op de website, die voor de petitie is aangemaakt. Sympathisanten, omwonenden en liefhebbers van historisch erfgoed wordt gevraagd om hun steun te betuigen voor het behoud van het buurtje.

Dat kan via de website www.behoudhuibert.nl, via petities.nl https://www.petities.nl/petitions/behoud-huibert?locale=nl of via Facebookpagina Behoud Huibert.